Winter zoekt een nieuwe mand!

#stichtingzinoWinter2Naam: Winter
Ras: Friese stabij
Geslacht: reu
Geboortedatum: 9 januari 2011
Stamboom: ja
Kan bij honden: nee
Kan bij katten: nee
Kan bij kinderen: ja, oudere kinderen
Zindelijkja
Kan loslopen: ja

Ik ben Winter, een stoere, lieve en vrolijke Friese stabij reu van 8 jaar. In huis ben ik rustig, gehoorzaam en lief en speel ik graag met mijn knuffels. Bezoek ben ik altijd blij mee, als de mensen weer weg gaan vind ik dat minder leuk.

Buitenshuis doe ik graag verstopspelletjes in de tuin. Ik kan goed loslopen, aan de korte en lange lijn loop ik goed mee en mag dan graag snuffelen. Ik ga achter katten aan, samenwonen met een kat is voor mij geen goed idee. Naar andere honden kan ik soms in het begin wat bazig tegen doen, maar ik laat ze verder met rust. Mee in de auto vind ik superleuk.

Mijn vrouwtje zoekt met veel verdriet een nieuw mandje voor mij omdat mijn baasje overleden is en nu gaat mijn vrouwtje binnenkort verhuizen naar een appartement in de stad. Ook luister ik minder goed naar mijn vrouwtje dan dat ik naar mijn baasje deed.

Waar ik het liefste zou willen wonen? Bij een stabiel baasje die veel tijd en liefde voor mij heeft én die overwicht heeft op mij. Een tuin waar ik lekker in kan struinen zou ook fijn zijn. Als dit baasje dan ook nog veel thuis is en in een rustige omgeving woont, zou dit echt geweldig zijn.

Ik heb eigenlijk alleen maar 2 kleine minpuntjes: Mijn epilepsie en artrose in mijn elleboog. Voor de epilepsie krijg ik medicatie en ben nu al 3 jaar aanvalsvrij. Ook voor de artrose krijg ik medicatie. Vanwege mijn epilepsie is een gezin met jonge kinderen voor mij te druk. Oudere kinderen die rekening met mij kunnen houden en met mij kunnen spelen zonder te wild te doen, is prima. Op advies van mijn dierenarts mag ik geen lange wandelingen maken (zeker niet op het strand), hooguit een half uur. Eerder liep ik ook wel mee in een groep honden, maar dat kan helaas niet meer. Het beste is om met mij om te gaan als een oude huishond.

Mijn baasje wil zo heel erg graag dat ik bij een goed, lief en zorgzaam baasje komt te wonen en is daarom bereid om de kosten voor mijn medicatie te vergoeden.

Dus…wie durft het met mij aan? Of weet jij iemand die mij een warm mandje wil geven? Stuur dan een mail naar stichtingzino@gmail.com.

Mijn contactpersoon: Lindy