Buddy zoekt een nieuw mandje!

#stichtingzinobuddyworstNaam: Buddy
Ras: Friese stabij
Geslacht: reu
Geboortedatum: 1 juni 2018
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen: ja
Zindelijk: ja
Kan loslopen: ja
Kan in de auto: ja

Mag ik jullie voorstellen aan Buddy. Deze jonge, onzekere en speelse vent zoekt een nieuw mandje. Zijn baasje zoekt een mooi en vooral rustig plekje, waar zij Buddy met een goed gevoel kan plaatsen. Deze ontzettend lieve vrolijke knaap heeft zeker nog veel steun en begeleiding  nodig.

Binnen is Buddy lekker rustig en speels. Bij onbekenden en kinderen is Buddy vriendelijk en onzeker. Hij wil ze wel begroeten en laat zich aanhalen. Buddy wil graag met de kat spelen, hij vindt het ook leuk om trekspelletjes met een touw te doen en te apporteren. Als Buddy rust wilt dan zoekt hij zijn huisje op. Overdag staat de deur altijd open, hij kan dan makkelijk 5 uur alleen zijn, ‘s nachts slaapt hij lekker de hele nacht door in zijn huisje.

Buiten is voor Buddy bijna alles eng. Vooral omgevingsgeluiden zorgen ervoor dat hij het liefst binnen blijft. Het uitlaten is daardoor een probleem. Hij wordt nu in de avonduren met de auto naar een rustig gebied gebracht, zodat hij een poos lekker kan lopen. Buddy loopt dan goed aan de lijn. Als hij losloopt blijft hij bij je in de buurt. Ziet hij water dan gaat hij erin. Andere honden benadert hij vriendelijk en speels.

#stinchtingzinobuddywaterBuddy heeft een erg vervelende start gehad. De socialisatie is in de eerste maanden niet goed gegaan. Buddy had zijn eerste liefdevolle plekje gevonden maar dat baasje werd ziek waardoor ze niet meer voor hem kon zorgen. Hij werd toen liefdevol door familie  opgenomen, in de hoop dat deze Buddy een warm plekje konden geven. Helaas is het gezin niet in staat om Buddy nog meer aandacht en begeleiding te geven, die hij zo hard nodig heeft.

Wij zoeken voor Buddy een lieve en ervaren baas, die ervaring heeft met de Friese stabij en het liefst al een andere hond heeft. Een lief baasje dat aandacht heeft voor zijn angst voor omgevingsgeluiden en hem daarmee wil helpen. Een baasje dat accepteert dat Buddy zo is, lekker met Buddy wil wandelen, hem los laat lopen en waar hij lekker in de tuin kan. Heeft u die warme mand voor Buddy, of weet u iemand die er een heeft staan, neem dan contact op en stuur een mail naar stichtingzino@gmail.com.

Contactpersoon: Herman