Het Team

Ons team bestaat uit meerdere mensen met elk hun specialisme, die allemaal hun steentje bijdragen aan Zino. Iedereen, inclusief de bestuursleden, werkt op vrijwillige basis en zonder vergoeding.
Het bestuur bestaat uit Alie Pepping (voorzitter),  Jolande de Groot (secretaris) en Phaedra Stenger (penningmeester).

_________________________________________________________________________________

Afbeelding Alie 2.jpg

Alie Pepping
Voorzitter

Mijn naam is Alie Pepping, Ik ben al mijn hele leven gek op dieren. In 1991 kwam de eerste hond, een Friese stabij, in mijn leven: een herplaatser, een prachtig lief dier en daarmee was ik besmet met het Friese stabij-virus. Sinds augustus 2015 ben ik betrokken in de groep herplaatsing Friese stabij en wetterhoun.

In november 2015 hebben we Stichting Zino, Herplaatsing en Bemiddeling van Honden opgericht. Formeel ben ik voorzitter van Stichting Zino. Mijn hart ligt echter niet bij titels en functies maar bij het helpen van de honden. Dit doen we met een geweldig team van mensen die allemaal hun eigen specialiteit hebben.

Samen maken we ons sterk om voor Friese stabijtjes, wetterhounen, retrievers en andere honden, die onze hulp nodig hebben omdat ze niet meer bij hun baasje kunnen blijven, een warm en veilig mandje te zoeken. In de toekomst hoop ik dat we dit voor veel meer rassen kunnen doen.

Op de foto sta ik met Sissel, stabijna van 12 jaar, Luna bruine stabij van 3 en Jessie, zwart-witte stabij van 5 jaar.

 

_________________________________________________________________________________

Afbeelding Jolande.jpeg

Jolande de Groot
Secretaris

Ik ben Jolande de Groot en sinds 1 juli 2016 ben ik secretaris voor stichting Zino.

Ik heb honden vanaf dat ik negen jaar was. De eerste was een fantastische boeren hutsel, afkomstig van de boerderij. Mijn enige reu, hij is ruim veertien jaar geworden. Na die super eigenwijze mix hebben wij een oudje uit het asiel gehaald. Helaas heeft ze maar vier maanden bij ons geleefd. Na dit oudje een Golden Retriever, een hondje uit de broodfok. Een super hond, maar ik had het achteraf liever anders gehad.

Door die ervaring wijzer geworden ben ik gaan zoeken en kwam ik uit bij de Stabij. Ik wilde geen hond meer uit de broodfok, dus heb me aangemeld bij de rasvereniging en kwam op de wachtlijst.  Na negen lange maanden kregen we eindelijk onze Emme. Na mijn Stabij Emme kwam onze Wetter Fayke,waar ik ook weer zo blij mee ben!
En die blijheid gun ik iedereen en elke hond, daarom zet ik me in voor stichting Zino!

Een zwaai van Jolande.

_________________________________________________________________________________

IMG-20170503-WA0003

Phaedra Stenger
Penningmeester

Alie’s passie om honden aan een ander mandje te helpen werkte aanstekelijk, waardoor ik vanaf het begin betrokken ben als penningmeester bij de Stichting Zino.

Mijn allereerste hondje kreeg ik toen ik 10 jaar was. Ik liep naar de boerderij tegenover ons huis, toen Girly, een vuilnisbakkenrasje, uit het niets kwispelend achter me aan kwam lopen. Later bleek dat ze van een stel was, die een restaurant hadden. Iedere dag als ze weggingen, lieten ze haar naar buiten, zodat ze kon rondscharrelen in het dorp. Blijkbaar ging Girly dan op een gegeven moment vanzelf weer terug en vervolgens voor de deur liggen wachten tot ze weer thuis kwamen. Toen ik eenmaal wist waar ze woonde, bracht ik haar iedere avond weer terug. Niet altijd waren ze thuis, wel stond er dan een bakje eten en drinken buiten klaar. Dit ging een aantal jaar door, totdat ze me vertelden dat ze gingen verhuizen. Ze stelden ons voor de keuze, óf wij namen Girly in huis óf ze lieten haar inslapen. De keuze was snel gemaakt, ze heeft nog 12 jaar bij ons gewoond en is uiteindelijk 16 jaar geworden.

Dit illustreert weer hoe makkelijk mensen een hond aanschaffen en net zo makkelijk weer “weg” doen. Het verhaal staat niet op zich en er is dan ook veel werk te verzetten. Stichting Zino levert hier graag een bijdrage aan. Het afgelopen jaar hebben we al veel honden bij een nieuw baasje onder kunnen brengen en ieder hondje dat mede dankzij ons een nieuw baasje vindt, geeft het bestaan van Zino al zin!

_________________________________________________________________________________

Jasper, Thomas en Peter
Website beheer

 

_________________________________________________________________________________

DSC_0085.jpg

Ingrid
Medewerker administratie

Hallo, ik ben Ingrid en ook ik ben besmet geraakt met het lieve eigenwijze karakter van een Friese hond: Stabij of Wetterhoun.

Wij hebben samen onze eerste kruising Wetter/border collie Gaby gekregen toen mijn zoon 14 jaar werd. Natuurlijk wilde ik ook een hond, maar mijn uitgangspunt was om mijn zoon iets te geven waardoor hij verantwoordelijkheid en vriendschap zou leren kennen. Gaby ging werkelijk overal mee naar toe, maar de mooiste momenten waren onze visvakanties in Frankrijk, drie keer per jaar. Gaby voelde precies aan wanneer dat ging gebeuren en sprong alvast in de auto terwijl wij aan het laden waren.

Totdat er in 2015 een einde kwam aan ons geluk. Gaby kreeg een inwendige bloeding, en de dierenarts kon hem niet meer redden. Die middag hebben we hem moet laten gaan, hij was 12 jaar. Zoveel verdriet had ik nog nooit gekend. Ik wilde ook geen hond meer omdat ik de volgende altijd met Gaby zou vergelijken en dat was niet eerlijk voor de nieuwkomer.
Maar na een tijdje mis je toch een maatje. Een ding was zeker, het moest een Wetter worden. Zo ben ik bij de stichting Zino terecht gekomen. En na een tijdje kwam Fenna voorbij. Een teefje van 1,5 jaar, kruising stabij/wetter én een look a like van Gaby. Ik was direct verliefd op haar. Na een telefoontje naar de stichting ‘s middags kennisgemaakt en haar direct meegenomen. Dit is een lot uit de loterij. Gaby is zeker niet vervangen, die houdt een plekje in ons hart, maar Fenna past er ook nog bij. Op de foto zie je mij met Fenna.

Ik kreeg steeds meer contact met bestuurslid Jolande en een paar keer zijn we gaan lopen met onze honden. Fantastisch! Dit gun ik elke hond en hondeneigenaar. Daarom had ik ook geen bedenkingen om mij op te geven als vrijwilliger bij deze stichting om zo mijn steentje bij te dragen. Ik denk dat ik hier heel veel dankbaarheid en vriendschap kan uithalen en vooral een heleboel baasje en hondjes gelukkig kan maken.

_________________________________________________________________________________

IMG_7718

Isabella de Koning
Marktverkenner

Mijn naam is Isabella de Koning. Via Stichting Zino hebben wij sinds eind vorig jaar een Friese stabij: Bayka. Wij zijn erg blij met haar. Bayka is een hele lieve hond en gaat graag met ons uit. Deze foto is genomen in de duinen van Oostvoorne. Ik was in april al 47 jaar getrouwd met Frans en wij hebben twee kinderen en twee kleindochtertjes van 2 en 5 jaar. Ook zij hebben veel plezier met Bayka.

Nadat we Bayka hebben gekregen heb ik me aangemeld als vrijwilliger bij stichting Zino. Ik kijk dagelijks op Marktplaats of er Stabij- of Wetterhounen worden aangeboden. De baasjes krijgen van ons dan hulp aangeboden om op een veilige manier een nieuw baasje te vinden voor hun hond.

_________________________________________________________________________________

170717 Anthe van der Bom

Anthe van der Blom
Onderhoud Instagram

Mijn naam is Anthe van der Bom en ik ben 17 jaar oud. Ik houd de Instagrampagina van stichting Zino bij. Dit vind ik erg leuk om te doen. En als het nodig is neem ik de administratie over van Ingrid, bijvoorbeeld als ze met vakantie is.

Mijn hele leven heb al ik honden om me heen. Eerst een golden retriever, daarna een Friese stabij en nu een wetter. Het zijn zulke lieve en leuke dieren! Daarom ben ik blij dat ik als vrijwilliger bij stichting Zino kan werken en helpen om honden een nieuw plekje te geven als dat nodig is.

Op de Instagrampagina post ik foto’s, oproepen en updates over de honden die herplaatst worden en over de honden voor wie een nieuw plekje is gevonden. Dus: volg ons op Instagram via @stichtingzino!

_________________________________________________________________________________

Teamafbeelding - Christa van der Ziel

Christa van der Ziel
Matchmaker

Mijn naam is Christa en ik woon in Gelderland. Op facebook ben ik Stichting Zino gaan volgen, omdat ik zulke organisaties altijd interessant vind. Ik heb 15 jaar in de zorg gewerkt. In 2016 besloot om thuis te gaan werken als gastouder. Doordat ik nu tijd over heb, wilde ik graag een kijkje nemen hoe het bij Stichting Zino achter de schermen gaat. Na contact te hebben gehad met diverse teamleden, kwam ik erachter dat Stichting Zino niet alleen een geweldige organisatie is, maar ook dat de teamleden, die zich stuk voor stuk in zetten, geweldig zijn! Ik voel me vereerd dat ik nu bij dit team hoor!

Zelf heb ik twee honden. Weliswaar geen stabijs of wetterhounen, maar wel twee herplaatsers. Ik ben voorstander van nieuwe kansen en tweede ronden en ik veroordeel niet. Ik heb beide honden leren kennen als schatten van kanjers! Mijn trouwe viervoeter is al 8 jaar bij mij, zelf is ze 10. Mijn ondeugende viervoeter is nu 1 jaar bij me en zelf is hij anderhalf. Sommige mensen vragen wel eens aan mij: “Wil je nooit zelf een hond groot brengen, opvoeden een band mee creëren?” Om heel eerlijk te zijn? Ja, dat wil ik wel. Ik wil wel in een mooi nestje zelf een puppy uitkiezen, of in dat geval, door de pup uitgekozen worden… het lijkt me fantastisch! Maar, als ik kijk naar de asielen, de herplaatsorganisaties… Het geeft me een fantastisch gevoel om hier aan bij te dragen, zodat de hond voor de rest van zijn leven een gouden mandje heeft. En ook voor de baasjes, voor wie het echt niet makkelijk is om voor hun trouwe viervoeter een ander onderkomen te zoeken.
Daarnaast trek ik niet in twijfel hoe groot mijn band is met mijn honden. Niet minder dan bij een ander met een hond van pup af aan. 

_________________________________________________________________________________

Teamafbeelding - Lindy Heeringa

Lindy Heeringa
Medewerker herplaatsing

Ik ben Lindy. Samen met Johan heb ik een lieve Friese Stabijreu, Beike van 2 jaar. Via facebook ben ik in contact gekomen met Stichting Zino en toen daar werd gevraagd om nieuwe vrijwilligers, heb ik me aangemeld. Ik heb gekozen voor het herplaatsen van honden omdat ik het erg belangrijk vind dat de aangemelde honden een goede plek krijgen. Ook plaats ik regelmatig een advertentie van de stichting op Markplaats om baasjes die hun hond om de een of andere reden willen herplaatsen, bekend te maken met onze werkwijze en ze te behoeden voor broodfokkers of handelaren.

Ik heb altijd honden gehad van verschillende rassen. Nadat 2 jaar geleden onze labrador overleed op 13-jarige leeftijd is onze keuze gevallen op een Friese stabij. Johan en ik hebben samen acht kinderen, hij vijf en ik drie. En vorig jaar zijn wij getrouwd. Inmiddels hebben wij al vier kleinkinderen.

_________________________________________________________________________________

Teamafbeelding - Huibie Nijdam

Huibie Nijdam
Medewerker screening

Mijn naam is Huibie. Ik kreeg mijn eerste hond, Toby, pas op mijn dertiende. Jarenlang heb ik erom moeten zeuren. Vanaf dat moment heb ik altijd honden gehad. Met een kleine onderbreking in de periode dat de kinderen het huis uit gingen en ik te veel uren op een dag van huis was. Maar dat compenseerde ik door op mijn vrije dag een ochtend in het dierenasiel in Hoofddorp te helpen. En later liep ik met een uitlaatservice mee.

In 2008 heb ik ontslag genomen en heb ik een ander baantje gevonden. Ik hoefde toen nog maar een paar uur per dag te werken. Dus dat betekende: eindelijk weer een hond! Dat werd een Drentsche patrijshond: Stella. Na twee jaar kwam Raffy, een herplaatser, erbij, Helaas hebben we die vorig jaar véél te vroeg moeten laten inslapen. Nu zijn we langzaam weer toe aan een andere tweede hond, het liefst een Wetterhoun. En zo kwamen we bij Stichting Zino terecht. Er is nog geen match, maar toen ik de oproep voor vrijwilliger zag, aarzelde ik geen moment. Deze stichting doet zulk goed werk, dat ik daar graag aan mee wil helpen. En dat doe ik nu, door de nieuwe aanmeldingen te screenen.

_________________________________________________________________________________

Ria Everts (team)

Ria Everts
Medewerker herplaatsing en webshop

Hallo ik ben Ria. Na thuis opgegroeid te zijn met poedels, kochten mijn man en ik 1996 onze eerste stabijna, van een boerderij. Van haar hebben ruim 13 jaar genoten. Na haar overlijden en inmiddels wat wijzer geworden, gezien broodfok en het fokken van honden waar wij ons niet in konden vinden, hebben we ons laten inschrijven voor een stabijpup via de rasvereniging. Zo konden we in april 2010 Gys meenemen naar huis.

De kriebel voor een tweede hond kwam al snel en dan misschien wel een pup van onze Gys. We liepen shows en Gys kwam op de deklijst. Er kwam ook een nestje kwam, maar jammer genoeg op een moment dat we geen pup konden opvoeden. Gys liet echter doorschemeren dat een pup in huis niet zijn ding was, na een logeerpartij. Dus uiteindelijk geen pup voor ons!

In 2016  hebben wij ons laten inschrijven bij Zino en sinds januari 2017 woont Bauke bij ons. We zijn zo blij met hem. Toen de stichting om vrijwilligers vroeg, was het voor mij dan ook niet meer dan een logische stap om mij daarvoor aan te melden.

_________________________________________________________________________________

Afbeelding John.jpg

John Keijer
Administratieve ondersteuning

 

_________________________________________________________________________________

Stichting Zino Martine OtterMartine Otter
Medewerker herplaatsing

Ik ben Martine. Ik heb twee superlieve honden, een golden retriever Mazzel van 8. Mazzel is blind aan een oogje geboren en door een ontsteking moest dat oogje verwijderd worden. Ik heb ook een Stabij(na), Boaz. Ik zag op Facebook dat Stichting Zino op zoek was naar vrijwilligers, Ik ben eerst gaan kijken wat Stichting Zino precies doet. Dat sprak me zo goed aan, dat ik me direct heb aangemeld. Inmiddels ben ik actief met herplaatsen. Fijn gevoel, om hondjes en hun baasjes te mogen helpen om een nieuw mooi huisje te zoeken. Stichting Zino herplaatst sinds kort ook golden retrievers en het is fijn dat ik ook met dat ras bekend ben.

 


Stichting Zino Klazien Koopmans

Klazien Koopmans
Medewerker herplaatsing

Mijn naam is Klazien. Dierenliefhebber in hart en nieren. Toen ik een jaar of elf was kregen wij bij ons thuis onze eerste hond, een soort boerenfoxje. Ik vond haar prachtig en was er gek mee. Voor mezelf heb ik toen al besloten dat ik later zelf altijd honden zou willen hebben, ook toen al ging mijn voorkeur daarbij uit naar retrievers. Gelukkig wilde mijn echtgenoot dat ook!

Meteen na ons trouwen kregen wij dan ook onze eerste hond, een kruising tussen een labrador en een teckel en drie maanden later kwam er een golden retriever bij. Beide hebben we van pup af aan gehad, ze waren even oud en zijn 16 jaar geworden. In de jaren na hun overlijden hebben we drie honden uit het asiel gehad. Een heidewachtel, een zwarte en een blonde labrador retriever. Ook zij zijn gelukkig allemaal oud geworden (respectievelijk 18, 15 en 11 jaar).

Natuurlijk gaat het niet vanzelf om honden die je niet van pup af aan in huis hebt op te voeden en lid van je gezin te laten zijn. Soms duurt het wat langer voor over en weer het vertrouwen er is. En je moet hard werken om de honden goed te leren kennen. Maar niets is leuker dan bezig te zijn en te werken met je beestjes. Wij hebben dan ook altijd veel met onze honden gedaan. Cursussen, recreatieve hondensport en heerlijke wandeltochten. Maar bovenal hebben wij altijd onwijs van onze hondjes mogen genieten.

Na het overlijden van onze heidewachtel en zwarte lab bleef onze blonde lab alleen over. Hij overleed helaas vlak nadat we voor hem weer een maatje gevonden hadden in de vorm van onze huidige, bruine lab Baco.

Ook Baco komt uit het asiel. Aan deze lieve, onstuimige stuiterbal hadden we even onze handen vol… Ongeveer een jaartje geleden werden wij gevraagd de zorg voor golden retriever Freya op ons te nemen. Toen bleek dat er een klik tussen haar en Baco was, hebben we graag gehoor gegeven aan deze vraag. Het is een mooi stel met heel verschillende karakters en wij hopen nog veel jaren te mogen genieten van onze twee prachtige en lieve “tweedehandsjes”.

Zelf hebben wij dus inmiddels onze vijfde herplaatser, die wij een gouden mandje konden bieden en waar wij heel erg blij mee zijn. Om mee te helpen om ook voor andere honden een veilig nieuw thuis te vinden, heb ik me dan ook aangemeld als vrijwilliger bij stichting Zino.


09-07-2018 Bente (09)Hallo, mijn naam is Corrie. Opgegroeid met honden, riep ik al snel na mijn trouwdag ook graag een hond te willen.

Maar als je allebei fulltime werkt is dat niet ideaal, na een paar jaar, kwam daar onze eerste hond, Maaike.  Maaike was een bruin-witte Wetterhoun, ze was negen weekjes oud toen ze bij ons kwam, en wat een heerlijke hond, lekker eigenwijs maar ze ging door het vuur voor je.

Ze is 15 jaar geworden. Onze tweede hond was Bente, een friese stabij. Bente kwam toen ze 8 weekjes was, ze is nu 2 jaar, en totaal anders dan onze wetter, maar wat een geweldige hond.

Nu de kinderen hun eigen weg gaan kreeg ik weer wat tijd.

Het vrijwilligers werk trok mij wel aan en via facebook kwam ik in aanraking met zino. Zij waren op zoek naar vrijwilligers , en wat is er mooier dan een hond een gouden mandje te geven.

Bij Stichting Zino hou ik mij bezig met herplaatsen.


 

Gerard van Kaldekerken
Juridische ondersteuning

 


 

Aaltje de Vries
Gedragsdeskundige

 


 

Corina
Herplaatser en gedragsdeskundige